MontmartreScherpenzeelaug2010

Al jong was ik geboeid door tekenen en schilderen. Op m'n 12e mocht ik naar schilderles bij beeldend kunstenaar Van Egmond in het stadje Sloten. Deze beeldend kunstenaar aan de Rietveld- academie, later opgeleid tot pastoor, heeft mij het kleurmengen en perspektieftekenen geleerd. Deze bijzondere man heeft mijn sterke kant weten te benoemen: -een directe opzet-.

 

Vier jaar later heb ik me nog enkele jaren op de kunstacademie kunnen verdiepen, richting monumentale vormgeving, in evenwicht, harmonie en juiste verhoudingen.

 

MareuilGraanveld2Geïnspireerd door andere schilders, zoals Renoir en Manet en de Friese schilder Jan Mankes én niet te vergeten ús Jopie Huisman, heb ik mijn eigen smaak kunnen ontwikkelen. Vooral bloemen en gebruik van veel kleur spreekt mij aan. Ik geniet van het uitwerken van een gekozen onderwerp en daarbij mijn fantasie de vrije loop te laten.

 

Om ook andermans huis met mijn werk op te fleuren ben ik ondertussen bezig met mijn werk als giclée te reproduceren. Het resultaat hiervan komt zeer dicht bij het origineel.

 

Ook een fleurige groet op een ansichtkaart met eigen werk behoort tot de mogelijkheid.

 

Ik hoop nog vele jaren van deze hobby en te mogen genieten

.