Giclée komt van het Franse werkwoord ‘gicler’ wat stralen of vernevelen betekent. Giclée’s zijn betrekkelijk nieuw en worden steeds meer gewaardeerd. Belangrijke musea zijn al giclée’s van gerenommeerde kunstenaars aan het verzamelen. Zoals elke noviteit zal ook de giclée zijn eigen plaats verwerven en volledig geaccepteerd worden.

 

Een giclée komt van alle reproduktietechnieken het dichtste bij het origineel.

 

De Certified Art Glicée voldoet aan de allerhoogste eisen die aan grafieken worden gesteld. Hierdoor heeft de Giclée drukkunst een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de meer bekende traditionele grafiek technieken als ets, zeefdruk en steenlitho.

 

De Certified Art Giclée is altijd vervaardigd met watervaste archival pigment inkten en op zuurvrije materialen. Deze materialen zijn voorzien van een onzichtbare coating die zorgt voor een chemische reaktie tussen inkt en materiaal. De minimale resolutie is 1440 dpi waardoor de afdrukken rasterloos zijn en een ongekende detaillering hebben.

 

Het Certified Art Giclée TM kwaliteit keurmerk is dé Europese standaard voor originele gelimiteerde Giclée kunstdruk edities. Het Certified Art GicléeTM logo garandeert consumenten, kunstenaars, galeries en musea de allerhoogste kwaliteit en een lange levensduur van de desbetreffende Giclées en zijn altijd voorzien van een certificaat van echtheid.

 

Op dit certificaat staan alle belangrijke gegevens vermeld. Er staat een voorbeeldafbeelding van het kunstwerk op en ook zijn de naam van de kunstenaar, titel, website, oplage, aantal EA’s en masterprinter op deze certificaten vermeld. De certificaten zijn voorzien van een preeg met keurmerk, nummering en signatuur van kunstenaar en masterprinter. Dit certificaat is tevens de garantie op lange houdbaarheid.

 

Certificaat